svg

D.P. Arends

  Betonlook effect met Brander Stucco Matt

  Decoratieve wandafwerkingen winnen steeds meerterrein. De Brander Stucco afwerking geeft de wanden eenzachte uitstraling waardoor ze van fluweel lijken. Of het nu gaat om representatieve ruimtes als een ontvangsthal, kantoor, vergadercentrum of een wand in een woning. Brander Stucco zorgt voor eenrustige sfeervolle uitstraling.

  Wat is Brander Stucco

  Brander Stucco is een decoratieve pleister afwerkingsvorm voor sausklare gestukadoorde ondergronden. Het geeft een fluweelachtige uitstraling, waardoor het lijkt op een luxe behang. Het is beschikbaar in drie varianten:

  • stucco (fluweelachtige afwerking)
  • stucco mat (matte afwerking)
  • stucco metallic (metallic effect)

  Wat zijn de voordelen van Brander Stucco?

  Brander Stucco verovert veel woonkamers, badkamers en zakelijke ruimtes vanwege haar vele voordelen. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • het is zeer stijlvol
  • het is snel aan te brengen
  • het is in meerdere stijlen verkrijgbaar
  • het is in meerdere kleuren verkrijgbaar (70 verschillende kleuren)
  • het is naadloos

  Kan Brander Stucco op elke ondergrond?

  Nee. Stucco is toepasbaar op gipsgebonden gladde ondergronden. In de praktijk komt dit neer op gestukadoorde ondergronden. In veel situaties wordt gewerkt met een gipsgebonden afwerking. Daarom is Brander Stucco wel vaak toepasbaar.
   

   

  Waar wordt Brander Stucco toegepast?

  Wij zien Brander Stucco steeds meer toegepast worden. Zowel in woningen als zakelijke omgevingen. Vaak kiest men voor één wand, of om een accent aan te brengen en zo een eye-catcher te creëren. Bijvoorbeeld in een woonkamer, keuken, badkamer. Of bijvoorbeeld in uw wachtkamer, spreekkamer of kantoor.

  Kan Brander Stucco toegepast worden in een badkamer?

  Ja dat kan. Een Brander Stucco Mat of Brander Stucco Metallic afwerking kan een geweldig effect geven. Maar pas het niet toe in de natte cel. Dus in het gedeelte waar gedoucht wordt. Men dient goed te kijken naar de gewenste afwerking en toepasbaarheid. En afhankelijk van de plek al dan niet te kiezen voor de seal-afwerking. Maar ook de afwerking

  Kan ik Brander Stucco toepassen in een keuken?

  Ja dat kan. Brander Stucco kan ook achter een fornuis bijvoorbeeld. Het kan goed tegen temperatuurverschillen. Let op: ook hier weer de kans van vervuiling dus kies al dan niet voor een seal-afwerking.

  Kan ik de uitstraling kiezen?

  Ja, tot op zekere hoogte kan gekozen voor een drukkere of rustigere afwerking. Hoe meer slagen gemaakt worden, hoe drukker de afwerking eruit ziet.

   

  Kan ik alle kleuren kiezen?

  Brander Stucco is in 52 kleuren en 3 verschillende afwerkingen verkrijgbaar. Kom langs om stalen te zien en te kiezen uit kleurkaarten.

   

  Kan iedereen Brander Stucco aanbrengen?

  Brander biedt aparte cursussen aan voor stukadoors waarin geleerd wordt hoe deze afwerking het beste aangebracht kan worden. Denk aan gebruik materialen, gereedschap, vorm afwerking, etc. Het is aan te raden altijd voor een stukadoor te kiezen die deze cursus gevolgd heeft.

  Is Brander Stucco afneembaar? Als ik knoei. Kan ik het schoonmaken?

  Ja dat kan, maar dan moet u de afwerking wel voorzien van een sealing. Doet u dit niet, dan zal vervuiling snel in de afwerking trekken, en kunnen vlekken niet meer verwijderd worden.
   

  Wat is een sealing?

  Een laag die de pleisterafwerking afsluit. We brengen een flinterdun plastic laagje aan over bijvoorbeeld de Brander Stucco afwerking. Daardoor is de afwerking wel af te nemen omdat de vervuiling niet in de ondergrond dringt.
   

  Kun je dat zien, de seal laag?

  Ja. U kunt het een beetje zien doordat de afwerking heel iets gaat glimmen. Kom gerust langs om de voorbeelden te bekijken. Deze hebben wij hier in de showroom.
   

  Is een sealing op Brander Stucco duurder?

  Ja. Het is een extra optie. Het is niet bij alle toepassingen nodig. En de kosten zijn niet heel hoog. Maar het biedt wel heel veel voordelen. Daarnaast is het soms niet nodig om de hele wand van een sealing te voorzien.
   

  Is er iets om vlekken uit een Brander Stucco laag te verwijderen?

  Nee. Er is niet iets om de vlekken te verwijderen. Vlekken die in de grondlaag getrokken zijn, krijg je er niet meer uit. Daarom wordt geadviseerd met een sealing te werken op plekken waar de kans op vlekken groot is.
   

  Is Brander Stucco duurder?

  Duurder dan wat?  Het is duurder dan ‘gewoon’ sauswerk. Maar vergelijkbaar met bijvoorbeeld een luxe behang afwerking. Doorgaans vinden klanten de kosten ‘meevallen’ omdat het relatief snel aan te brengen is. De Brander Stucco zorgt in twee lagen al voor een subliem effect. Met desoepele verwerking en snelle droogtijd is de dead-line geen probleem meer.
   

  Uit welke kleuren kan ik kiezen?

  De Brander Stucco Mat is in 52 bijzondere kleurenleverbaar. Van lichte pasteltinten, vrolijke kleurennaar de warme aardetinten. Hoe donkerder de kleurhoe groter de dieptewerking en levendiger het schaduweffect wordt. Download de brochure met voorbeelden, uitleg en alle mogelijke kleuren.

  • Prev
  • Next
  • Prijs per m2

   €35
  • Merk

   Brander